Route du Vin

Oplev Alsace!


Alsace er en af de mest charmerende vinregioner i Frankrig og ovenikøbet en af de solrigeste regioner. Landsbyerne ligger som perler på snor langs den 170 km lange vinrute, og de er alle et besøg værd. Her kan man føle sig helt hensat til en anden tid, da der i mange af landsbyerne er bilfrit i de historiske bymidter.

Madmæssigt er Alsace også et besøg værd. Alsaces egnsretter såsom choucroute, foie gras eller tarte flambée, bliver serveret på de hyggelige winstubs med et dejligt glas lokal hvidvin til. Alsace har også hele 26 Michelin restauranter at prale med, der ligger langs vinruten.

De fleste vinproducenter tager imod besøg og skænker gerne smagsprøver af deres vine. Alsace er for livsnydere, der holder af vin, god mad og smukke omgivelser.

Mere om turisme i Alsace

Fakta om vinregionen Alsace
I Alsace fremstilles der vin på 6 grønne og 1 blå druesort, som alle har druesortens navn på etiketten. Druesorterne er Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Pinot Gris, Sylvaner og Muscat og den blå, Pinot Noir. Unikt for Alsace er at de mange forskellige jordbunde som hver bidrager til forskellige udtryk i vinene.

Giv mig flere facts!